Osnivačica: Anja Stehlik

Vanjski suradnici:
Senka Suman Pettener, Ana Bolobichio Vidalić

Svoje upite i prijedloge šaljite na: 

info@stylish.hr

Image Alt
 • LIFESTYLE  • GASTRO  • Upozorenje: Limoncello tiramisu nadmašuje sve deserte ljeta!

Upozorenje: Limoncello tiramisu nadmašuje sve deserte ljeta!

Ovo nije tiramisu kakvog pamtimo iz djetinjstva, ali bi lako mogao postati vaš omiljeni ljetni desert.
Lagana, kremasta tekstura, svježina limuna i suptilna nota limoncella. Ne sadrži alkohol, a donosi sve ono što volimo kod originala – uz ljetni, voćni zaokret.
I što je najbolje? Ne treba vam pećnica, samo hladnjak.

Prevedi na hrvatski Ovo nije tiramisu kakav pamtimo iz djetinjstva, ali bi lako mogao postati vaš omiljeni ljetni desert. Lagana, kremasta tekstura, svježina limuna i decentna nota limoncella. Ne sadrži alkohol, a donosi sve što volimo kod originala plus ljetni, voćni zaokret. I što je najbolje? Ne treba vam rerna, samo frižider.

Ovo nije tiramisu kakvog pamtimo iz djetinjstva, ali bi lako mogao postati vaš omiljeni ljetni desert.
Lagana, kremasta tekstura, svježina limuna i suptilna nota limoncella.

Ne sadrži alkohol, a donosi sve ono što volimo kod originala – uz ljetni, voćni zaokret. I što je najbolje? Ne treba vam pećnica, samo hladnjak.

Prevedi na hrvatski Krema od limuna: 100 ml soka od limuna 150 g šećera 3 jaja 50 ml vode 1 kašičica gustina 50 g maslaca (opcionalno) Krema i slojevi: 250 g mascarponea 300 ml slatkog vrhnja 100 g šećera u prahu 300 ml toplog mlijeka 2 pakovanja piškota (24 – 30 komada) Korica limuna i svježa menta za dekoraciju.

Krema od limuna:

  • 100 ml soka od limuna
  • 150 g šećera
  • 3 jaja
  • 50 ml vode
  • 1 čajna žličica gustina
  • 50 g maslaca (po želji)

Krema i slojevi:

  • 250 g mascarponea
  • 300 ml slatkog vrhnja
  • 100 g šećera u prahu
  • 300 ml toplog mlijeka
  • 2 pakiranja piškota (24 – 30 komada)
  • Korica limuna i svježa menta za ukrašavanje

Priprema:

Za kremu od limuna pomiješajte limunov sok, šećer i vodu u posudi iznad pare. U drugoj zdjeli umutite jaja i gustin, pa ih polako dodajte kada se šećer počne topiti. Kuhajte uz stalno miješanje 6 – 8 minuta, dok se smjesa ne zgusne.

Pred kraj dodajte maslac i ostavite kremu da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim u hladnjaku, pokrivenu plastičnom folijom.

Za kremu umutite mascarpone, slatko vrhnje i šećer u prahu u čvrstu smjesu i ostavite da se rashladi. Piškote kratko umačite u toplo mlijeko i slažite prvi sloj u staklenu posudu. Zatim dodajte kremu, pa kremu od limuna, i nastavite slagati dok ne potrošite sve sastojke. Završite kremom u obliku tiramisu točkica, pospite koricom limuna i ukrasite mentom. Ostavite da odstoji najmanje 4 sata i poslužite ohlađeno.